Hyppää sisältöön

Erityistä tukea tarjoavat rippikoulut

Nuoren mahdollisimman yksilöllinen huomioiminen on parhaiten mahdollista kehitysvammatyössä järjestämässä erityistyisrippikoulussa tai pienryhmässä.

Pienryhmäripari

Pienryhmäriparin ilmoittautumiseen tästä! (linkki aukeaa 10.10.2023)

Pienryhmäripari tarkoittaa sananmukaisesti rippikoulua, joka järjestetään pienryhmässä. Tarkempi aikataulu ja tapaamiset ilmoitetaan, kun ryhmään osallistujat ovat tiedossa. Pienryhmä pidetään talvella ja konfirmaatio on keväällä. Pienryhmäripari järjestetään jos vähintään viisi rippikoululaista siihen ilmoittautuu, ryhmään otetaan enintään 12 nuorta. Pienryhmäriparin hinta on 50€.

Pienryhmärippikouluun hakemisen syyt voivat olla moninaiset. Jos iso ryhmä tai sosiaaliset tilanteet ovat merkittävän vaikeita, oppimisvaikeudet tai vaikka vaikea elämäntilanne voivat olla syitä hakea pienryhmään. Pienryhmässä rippikoulu suoritetaan erillisten ilta- ja viikonlopputapaamisten ja yhden leiripäivän avulla, eli pienryhmän rippikouluun ei kuulu yöpymisiä. Pienryhmän suurimmat edut ovat mahdollisuus muokata opetusta ja toimintaa vahvasti yksilöllisten tarpeiden pohjalta ja tukea jokaista osallistujaa erikseen.

Pienryhmärippikouluun haetaan hakemuksella, jossa on mahdollisuus kertoa syistä ryhmään hakemiseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne ovat ainoastaan rippikoulupastorin ja pienryhmäriparin ohjaajien käytössä. Hakemus täytetään sähköisesti 10.10.-23.10.2023 tällä sivustolla ja ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja antaa rippikoulupastori Jussi Hokkanen, yhteystiedot löytyvät alempana.

 

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaistyön järjestämä erityisrippikoulu soveltuu erityisesti kehitysvammaisille, mutta on yksilöllisen tukensa ansiosta laajemminkin hyvä vaihtoehto. Kehitysvammaistyön järjestämä rippikoulu on monesti hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi mukautetussa opetuksessa olevalle nuorelle. Samoin vaikeat oppimisvaikeudet tai neurologiset haasteet voidaan huomioida hyvin yksilöllisesti. Tämä erityisrippikoulu toteutetaan lähtökohtaisesti leirimuotoisena yhdessä lähialueemme seurakuntien kanssa.

Huom! Lisäksi tarvittaessa on mahdollista järjestää päivä- tai yksityisrippikoulu.

Kehitysvammaistyön erityisrippikoulusta lisätietoja ja hakuohjeet antaa Sanna Ylä-Jussila, yhteystiedot löytyvät alempaa.

Lisätiedot

Uudenmaan kehitysvammaistyön pastori

Toiminta-alueena Länsi-Uusimaa sekä Hyvinkää, Mäntsälä ja Nurmijärvi.

// ]]>