Erityistä tukea tarjoavat rippikoulut

Nuoren mahdollisimman yksilöllinen huomioiminen on parhaiten mahdollista kehitysvammatyössä järjestämässä erityistyisrippikoulussa tai pienryhmässä.

Pienryhmäripari

Pienryhmäripari tarkoittaa sananmukaisesti rippikoulua, joka järjestetään pienryhmässä. Tarkempi aikataulu ja tapaamiset ilmoitetaan, kun ryhmään osallistujat ovat tiedossa. Konfirmaatio on toukokuun lopulla. Pienryhmäripari järjestetään jos vähintään viisi rippikoululaista siihen ilmoittautuu, ryhmään otetaan enintään 12 nuorta. Pienryhmäriparin hinta on 50€.

Pienryhmärippikouluun hakemisen syyt voivat olla moninaiset. Jos iso ryhmä tai sosiaaliset tilanteet ovat merkittävän vaikeita, oppimisvaikeudet tai vaikka vaikea elämäntilanne voivat olla syitä hakea pienryhmään. Pienryhmässä rippikoulu suoritetaan erillisten ilta- ja viikonlopputapaamisten ja yhden leiripäivän avulla, eli pienryhmän rippikouluun ei kuulu yöpymisiä. Pienryhmän suurimmat edut ovat mahdollisuus muokata opetusta ja toimintaa vahvasti yksilöllisten tarpeiden pohjalta ja tukea jokaista osallistujaa erikseen.

Pienryhmärippikouluun haetaan hakemuksella, jossa on mahdollisuus kertoa syistä ryhmään hakemiseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne ovat ainoastaan rippikoulupastorin ja pienryhmäriparin ohjaajien käytössä. Hakemus täytetään sähköisesti 27.9.-11.10.2019 tällä sivustolla ja ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja antaa rippikoulupastori Jussi Hokkanen, yhteystiedot löytyvät alempana.

Kehitysvammatyön rippikoulu

Kehitysvammatyön rippikoulu soveltuu erityisesti kehitysvammaisille, mutta on yksilöllisen tukensa ansiosta laajemminkin hyvä vaihtoehto. Kehitysvammatyön järjestämä rippikoulu on monesti hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi mukautetussa opetuksessa olevalle nuorelle. Samoin vaikeat oppimisvaikeudet tai neurologiset haasteet voidaan huomioida hyvin yksilöllisesti. Tämä erityisrippikoulu toteutetaan lähtökohtaisesti leirimuotoisena Rantalahden leirikeskuksessa Janakkalassa yhdessä lähialueemme seurakuntien kanssa. Tutustumisviikonloppu 4-5.4. ja leirijakso 28.7.-1.8. Konfirmaatio Mäntsälän kirkossa 2.8.

Huom! Lisäksi tarvittaessa on mahdollista järjestää päivä- tai yksityisrippikoulu.

Kehitysvammatyön erityisrippikoulusta lisätietoja ja hakuohjeet antavat Tiina Haukijärvi ja Sanna Ylä-Jussila, yhteystiedot löytyvät alempaa.