Rippikoulu

Noin 250 nuorta käy vuosittain rippikoulun Mäntsälässä. Suurin osa käy leirimuotoisen rippikoulun joko kesällä tai hiihtolomalla. Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään vuosittain päivärippikoulu ja pienryhmäripari.

Rippikoulut 2022

Tiedot 2022 vuoden rippikouluvaihtoehdoista löydät täältä. Seurakuntaan kuuluville 2007 syntyneille lähetetään myös esite kotiin rippikouluista syys/lokakuun vaihteessa. Jos asut Mäntsälässä, mutta et kuulu seurakuntaan, niin olet toki silloinkin lämpimästi tervetullut rippikouluun. Laita silloin nimesi ja osoitteesi rippikoulupapille sähköpostiin jussi.hokkanen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä niin osaamme lähettää sinulle esitteen ja ohjeet ilmoittautumisesta.

ILMOITTAUDU RIPPIKOULUUN TÄSTÄ LINKISTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jos käyt rippikoulusi kokonaan toisessa seurakunnassa siitä ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

Tervetuloa rippikouluun 2022!

Käytkö rippikoulusi muualla?

Jos käyt rippikoulusi, jonkin järjestön pitämänä ja käyt talven ennakkojakson Mäntsälässä ilmoita rippikoulustasi rippikoulupapille täältä! Saat tietoa mm. ennakkojaksosta, joka kuitenkin käydään omassa kotiseurakunnassa vaikka rippikoulun pääjakso olisikin jossain muualla.

Mitä riparilla tapahtuu?

Rippikoulussa miltei 40 ihmistä elää reilun viikon yhdessä opetellen elämään ja ottamaan toiset huomioon. Rippikoulu on paikka, jossa voi miettiä omaa elämäänsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Rippikoulussa vietetään hauskaa vapaa-aikaa. Pelataan ja leikitään, nauretaan iltaohjelmissa, hiljennytään Warttiksissa, touhutaan ja väitellään, näytellään ja ajatellaan. Jokainen ryhmä löytää omat juttunsa ja niitä muistellaan vielä pitkäännsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Ulkoa opeteltavat sisällöt

Rippikoulun käymiseen kuuluu myös muutama ulkoa opeteltava tärkeä ja meidän kirkkoon olennaisesti kuuluva rukous, Raamatun teksti ja jumalanpalveluksen osa. Ulkoa opeteltavia on kuusi, ja ne ovat Isä meidän- rukous, Uskontunnustus, Herran siunaus, Kaste- ja lähetyskäsky, Kymmenen käskyä ja Pienoisevankeliumi.

Ulkoa opetavat sisällöt löydät täältä

Lisätiedot rippikoulusta

johtava nuorisotyönohjaaja, kouluikäiset, rippikoulutyö