Rippikoulu

Noin 250 nuorta käy vuosittain rippikoulun Mäntsälässä. Suurin osa käy leirimuotoisen rippikoulun joko kesällä tai hiihtolomalla. Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään vuosittain päivärippikoulu ja pienryhmäripari.

Rippikoulut vuonna 2020

Koronaepidemian vuoksi rippikoulujen alkuperäiset päivämäärät ovat muuttuneet.

A65 Ahvenlampi, Mäntsälä 15.-22.2   Konf. su 19.4. klo 10

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Päiväripari kirkonmäellä 1.-10.6.         Konf. su 14.6. klo 14

A66 Ahvenlampi, Mäntsälä 2.-9.6.      Konf. su 14.6. klo 10

A67 Ahvenlampi, Mäntsälä 10.-17.6.  Konf. su 28.6. klo 10

A68 Ahvenlampi, Mäntsälä 23.-30.6.  Konf. su 5.7. klo 10

A69 Ahvenlampi, Mäntsälä 1.-8.7.      Konf. su 12.7. klo 10

A70 Ahvenlampi, Mäntsälä 9.-16.7.    Konf. su 19.7. klo 10

A71 Ahvenlampi, Mäntsälä 17.-24.7.  Konf. su 26.7. klo 10

Vaellusripari, Tievatupa 22.-31.7.       Konf. su 2.8. klo 14

A72 Ahvenlampi, Mäntsälä 27.7.-3.8. Konf. su 9.8. klo 10

Käyn rippikouluni muualla

Suoritatko rippikoulun jossain muaallakuin Mäntsälän seurakunnan rippikouluissa? Ilmoittaudu silti Mäntsälän seurakunnan rippikoulupastorille.

Erityistä tukea tarjoavat rippikoulut

Nuoren mahdollisimman yksilöllinen huomioiminen on tärkeää rippikoulussa. Erityistä tukea nuori voi saada parhaiten pienryhmässä tai kehitysvammatyössä järjestämässä erityistyisrippikoulussa.

Mitä siellä tapahtuu?

Rippikoulussa miltei 40 ihmistä elää reilun viikon yhdessä opetellen elämään ja ottamaan toiset huomioon. Rippikoulu on paikka, jossa voi miettiä omaa elämäänsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Rippikoulussa vietetään hauskaa vapaa-aikaa. Pelataan ja leikitään, nauretaan iltaohjelmissa, hiljennytään Warttiksissa, touhutaan ja väitellään, näytellään ja ajatellaan. Jokainen ryhmä löytää omat juttunsa ja niitä muistellaan vielä pitkäännsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Mitä rippikoulu on?

Ulkoa opeteltavat sisällöt

Rippikoulun käymiseen kuuluu myös muutama ulkoa opeteltava tärkeä ja meidän kirkkoon olennaisesti kuuluva rukous, Raamatun teksti ja jumalanpalveluksen osa. Ulkoa opeteltavia on kuusi, ja ne ovat Isä meidän- rukous, Uskontunnustus, Herran siunaus, Kaste- ja lähetyskäsky, Kymmenen käskyä ja Pienoisevankeliumi.

Ulkoa opetavat sisällöt löydät täältä

Lisätiedot rippikoulusta