Rippikoulu

Noin 250 nuorta käy vuosittain rippikoulun Mäntsälässä. Suurin osa käy leirimuotoisen rippikoulun joko kesällä tai hiihtolomalla. Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään vuosittain päivärippikoulu ja pienryhmäripari.

Rippikoulut vuonna 2021

Tästä ilmoittautumissivulle

A73 Ahvenlampi, Mäntsälä 20.-27.2. Konf. su 25.4. klo 14

--------------------------------------------------------------------------------------------------

      Päiväripari kirkonmäellä 7.-17.6.         Konf. su 20.6. klo 10

      A74 Ahvenlampi, Mäntsälä 8.-15.6.    Konf. su 20.6. klo 14

     A75 Ahvenlampi, Mäntsälä 16.-23.6. Konf. su 4.7. klo 14

     A76 Ahvenlampi, Mäntsälä 28.6-5.7. Konf. su 11.7. klo 14

      A77 Ahvenlampi, Mäntsälä 6.-13.7.    Konf. su 18.7. klo 14

     A78 Ahvenlampi, Mäntsälä 14.-21.7. Konf. su 25.7. klo 14

     A79 Ahvenlampi, Mäntsälä 22.-29.7.   Konf. su 1.8 klo 14

     Vaellusripari, Tievatupa 28.7.-6.8.      Konf. su 8.8. klo 10

     A80 Ahvenlampi, Mäntsälä 30.7.-6.8. Konf. su 8.8. klo 14

     Pienryhmärippikoulu

Eikö tavanomainen ripari sovellu sinulle? Ilmoittaudu haussa pienryhmään, jossa voidaan huomioida osallistujien erityiset tarpeet. Lisätietoa pienryhmästä rippikoulupastorilta.

Rovastikunnallinen erityisrippikoulu lisätietoja kehitysvammaistyön papilta Sanna Ylä-Jussilalta

040 304 7834 ja sanna.yla-jussila@eteva.fi

Käytkö rippikoulusi muualla?

Ilmoita silti rippikoulustasi rippikoulupapille täältä! Saat tieto mm. ennakkojaksosta, joka kuitenkin käydään omassa kotiseurakunnassa vaikka rippikoulun pääjakso olisikin jossain muualla.

Mitä riparilla tapahtuu?

Rippikoulussa miltei 40 ihmistä elää reilun viikon yhdessä opetellen elämään ja ottamaan toiset huomioon. Rippikoulu on paikka, jossa voi miettiä omaa elämäänsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Rippikoulussa vietetään hauskaa vapaa-aikaa. Pelataan ja leikitään, nauretaan iltaohjelmissa, hiljennytään Warttiksissa, touhutaan ja väitellään, näytellään ja ajatellaan. Jokainen ryhmä löytää omat juttunsa ja niitä muistellaan vielä pitkäännsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Ulkoa opeteltavat sisällöt

Rippikoulun käymiseen kuuluu myös muutama ulkoa opeteltava tärkeä ja meidän kirkkoon olennaisesti kuuluva rukous, Raamatun teksti ja jumalanpalveluksen osa. Ulkoa opeteltavia on kuusi, ja ne ovat Isä meidän- rukous, Uskontunnustus, Herran siunaus, Kaste- ja lähetyskäsky, Kymmenen käskyä ja Pienoisevankeliumi.

Ulkoa opetavat sisällöt löydät täältä

Lisätiedot rippikoulusta