Hyppää sisältöön

Isoset

Kuusi isosta istuu pöydän ääressä trangian kattilat päässä ja peukut pystyssä.

Isoskoulutus

Isoset ovat rippikoulun toteutumiselle välttämätön voimavara. Isoset toimivat riparilla ryhmänohjaajina, pelikavereina, pienryhmien opettajina ja ohjelmatoimistoina ynnä monissa muissa eteen tulevissa tehtävissä.

Isoseksi päästäkseen on rippikoulun käyneen nuoren käytävä isoskoulutus, joka pätevöittää isosen tehtävään. Kouluttautumisen jälkeen on mahdollista hakea isosen tehtävään Mäntsälän seurakunnan leireille. Kerhonohjaamisen voit aloittaa jo IsKo:n aikana. Mäntsälässä koulutus kestää syyskuusta maaliskuulle.

Mäntsälässä käyty isoskoulutus saattaa mahdollistaa muuallakin isostelun, jos vaikka satut muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Samoin myös meille voi hakea isosen tehtävään muuallakin suoritetun isoskoulutuksen pohjalta. Tällöin on hyvä kaivaa esille todistus koulutuksesta ja kirjoittaa lyhyt kuvaus siitä mitä se on sisältänyt.

 

 

Isonen on jotain rippikoululaista suurempaa, mutta samalla hän on myös ”-nen” eli pieni, samaan tapaan kuin evankeliumeissa käytetään Kristuksen oppilaista, aikuisista miehistä, sanaa "opetuslapsi" Jouko Porkka kirjassa On kunnia olla isonen

Yövalvojat

Haemme vähintään 18 vuotta täyttäneitä luotettavia yövalvojia rippileireille. Yövalvojan tehtävään täytyy olla 18 vuotta täyttänyt ennen kuin leirin yövalvonta alkaa. Yövalvojan tarkat työajat sovitaan leiriohjaajien kanssa. Palkka yövalvojan tehtävästä on isosen tehtävän tapaan palkkioluonteinen. Tarkemmin tietoja voit halutessasi kysellä Mika Ahjosaarelta.