Hyppää sisältöön

Isoset

Kuusi isosta istuu pöydän ääressä trangian kattilat päässä ja peukut pystyssä.

 

Syksyllä 2022 alkavaan IsKo:on ilmoittautuminen on jo käynnissä! Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ

 

Isoset ovat rippikoulun toteutumiselle välttämätön voimavara. Isoset toimivat riparilla ryhmänohjaajina, pelikavereina, pienryhmien opettajina ja ohjelmatoimistoina ynnä monissa muissa eteen tulevissa tehtävissä.

Isoseksi päästäkseen on rippikoulun käyneen nuoren käytävä isoskoulutus, joka pätevöittää isosen tehtävään. Mäntsälässä koulutus kestää syyskuusta huhtikuulle.

Isoseksi kouluttautumisen jälkeen on mahdollista hakea isosen tehtävään Mäntsälän seurakunnan ripareille. Mäntsälässä käyty isoskoulutus saattaa mahdollistaa muuallakin isostelun, jos vaikka satut muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Samoin myös meille voi hakea isosen tehtävään muuallakin suoritetun isoskoulutuksen pohjalta. Tällöin on hyvä kaivaa esille todistus koulutuksesta ja kirjoittaa lyhyt kuvaus siitä mitä se on sisältänyt.

Jo aikaisemmin isoseksi kouluttautuneille, riippumatta siitä oletko toiminut isosena, on tarjolla Jatkis, eli jatkoisoskoulutus.

 

Isonen on jotain rippikoululaista suurempaa, mutta samalla hän on myös ”-nen” eli pieni, samaan tapaan kuin evankeliumeissa käytetään Kristuksen oppilaista, aikuisista miehistä, sanaa "opetuslapsi" Jouko Porkka kirjassa On kunnia olla isonen

Isoskoulutus 2021-2022

 

 

 

Uusi isoskoulutus alkaa 1.9.2021 Wanhalla. Ilmoittaudu mukaan tästä!
Isoskoulutus toteutetaan leirien ja tapahtumien muodossa. Ensimmäinen tapaaminen on 1.9.2021 ja isoskoulutuksen valmistujaisia ja tehtävään siunaamista vietetään 20.3.2022 Lisätietoja Wanhan työntekijöiltä.

Jatkis

Jatkis on jatkoisoskoulutusta jo isoskoulutuksen käyneille ja mahdollisesti isosena jo toimineille. Isosen taidot vaativat jatkuvaa ylläpitoa, siksi Jatkis on tärkeä! Jatkiksen ohjelma vaihtuu kolmen vuoden sykleissä, vaikka siis olisit käynyt Jatkiksessa viime vuonna, niin tänä syksynä on uudet suunnitelmat.

Jatkis uudistuu - stay tuned!

Yövalvojat

Haemme vähintään 18 vuotta täyttäneitä luotettavia yövalvojia rippileireille. Yövalvojan tehtävään täytyy olla 18 vuotta täyttänyt ennen kuin leirin yövalvonta alkaa. Yövalvojan tarkat työajat sovitaan leiriohjaajien kanssa. Palkka yövalvojan tehtävästä on isosen tehtävän tapaan palkkioluonteinen. Tarkemmin tietoja voit halutessasi kysellä Mika Ahjosaarelta.