Hyppää sisältöön

Kerhonohjaajat

Kerhonlainen tekee suklaaleivosta.

Kerhonohjaajakoulutukseen voi osallistua rippikoulun käynyt nuori, joka on innostunut pitämään kerhoa alakouluikäisille tytöille ja pojille.

Koulutus alkaa kahdella lauantaipäivällä elokuussa, jotka on tarkoitettu vain kerhonohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksessa käydään läpi kerhon kulku, tutkitaan sitä, miten Raamatun kertomuksista ja kristinuskon kantavista teemoista saa tehtyä sopivia kerhohartauksia.

Kerhonohjaajakoulutus jatkuu osallistumisella isoskoulutukseen. Isoskoulutuksessa  opitaan vetämään leikkejä, toimimaan eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa sekä paljon muita hyödyllisiä taitoja niin kerhonohjaajana kuin isosena toimimista varten. Vaikka isoskoulutus kulkee rinnalla koko talvikauden voi kerhon pitämisen aloittaa jo syksyllä.

Kerhonohjaaja pitää  kerhoa yhdessä toisen kerhonohjaajan kanssa. Kerhon pitämisestä maksetaan pientä palkkiota.

Kerhon ohjaamisen tukena ovat nuorisotyönohjaajat Katri Vuorio ja Viivi Karvanen. Kerhonohjaajat kokoontuvat kerran kuussa kerhonohjaajakokoukseen, jossa vaihdetaan kuulumisia ja pohditaan yhdessä kerhoissa esiin tulleita haasteita sekä jaetaan onnistumisen hetkiä.

Kerhonohjaaminen tarjoaa nuorelle haastavan ja mielenkiintoisen paikan seurakunnassa. Kerhonohjaajakoulutuksesta saat eväitä uskon elämään ja ryhmänohjaajataitoja. Kerhonohjaajana toimimisesta saa todistuksen.

Jos kerhon ohjaaminen kiinnostaa sinua ota yhteys Viivi Karvaseen tai Katri Vuorioon.